FAQ

Veel gestelde vragen

1. Wat is auto detailing precies?
Auto detailing gaat veel verder dan de typische wasbeurt. Het is een grondig reinigings- en restauratieproces dat zowel het interieur als het exterieur van uw auto aanpakt. Dit kan het polijsten van het exterieur, het reinigen van de bekleding, het desinfecteren van ventilatieroosters en nog veel meer omvatten. Ons doel bij Newryde is om uw auto er weer als nieuw uit te laten zien, zowel van binnen als van buiten.

2. Hoe vaak moet ik mijn auto laten detailen?
Dit hangt af van verschillende factoren, zoals hoe vaak u uw auto gebruikt, waar u woont en hoe u uw auto onderhoudt. Over het algemeen raden we aan om uw auto minimaal twee keer per jaar te laten detailen om hem in optimale conditie te houden.

3. Hoe lang duurt een auto detailing dienst?
De tijdsduur varieert afhankelijk van het type service dat wordt gekozen en de grootte en conditie van de auto. Een eenvoudige interieur- of exterieurbehandeling kan enkele uren duren, terwijl een complete behandeling tot meerdere dagen kan duren.

4. Kan auto detailing helpen bij het behoud van de waarde van mijn auto?
Absoluut! Regelmatige auto detailing kan helpen om de waarde van uw auto te behouden door slijtage te beperken en het uiterlijk van uw auto te verbeteren. Het is een waardevolle investering voor het behoud van de waarde van uw auto op de lange termijn.

5. Wat is het verschil tussen 1-staps, 2-staps en 3-staps polijsten?
Deze termen verwijzen naar het aantal stappen dat in het polijstproces wordt genomen. 1-staps polijsten is het meest eenvoudig en bestaat uit één ronde van polijsten. 2-staps en 3-staps processen omvatten meer rondes van polijsten met verschillende soorten compounds om diepere krassen en onvolkomenheden aan te pakken.

6. Wat is een keramische coating?
Een keramische coating is een vloeibare polymeer die op de buitenkant van de auto wordt aangebracht en een sterke chemische binding vormt met de lak van de auto. Deze coating biedt een extra laag van bescherming tegen externe factoren zoals UV-straling, chemische vlekken, en water. Het helpt ook om de auto gemakkelijker schoon te maken en verbetert de glans van de auto.

7. Hoe lang blijft een keramische coating op mijn auto zitten?
Dit hangt af van de specifieke coating die wordt gebruikt, de omstandigheden waaraan de auto wordt blootgesteld en hoe de auto wordt onderhouden. In het algemeen kunnen keramische coatings zoals Gtechniq Crystal Serum Light en EXO tot enkele jaren bescherming bieden.

8. Heeft mijn nieuwe auto een detailbeurt nodig?
Ja, zelfs nieuwe auto's kunnen baat hebben bij detailing. Dit komt omdat er tijdens het transport en de opslag van uw nieuwe auto vuil en onzuiverheden op de lak kunnen komen. Een detailbeurt zorgt ervoor dat uw nieuwe auto er op zijn best uitziet en biedt bescherming voor de toekomst.

9. Wat is het verschil tussen waxen en een keramische coating?
Waxen en keramische coatings bieden beide bescherming voor de lak van uw auto, maar op verschillende manieren. Wax biedt een tijdelijke bescherming en moet regelmatig worden aangebracht, meestal elke paar maanden. Een keramische coating daarentegen biedt een langdurige bescherming die jaren kan duren. Het biedt ook een hoger niveau van bescherming tegen zaken als UV-stralen en chemische vlekken.

10. Kan ik na een keramische coating mijn auto nog steeds op de gebruikelijke manier wassen?
Ja, maar het is zelfs nog makkelijker! Dankzij de hydrofobe eigenschappen van de keramische coating, zal water en vuil gemakkelijker van het oppervlak van uw auto glijden. Hoewel u nog steeds uw auto moet wassen, zal het proces minder inspannend zijn en minder vaak nodig zijn.

Andere vragen?
Neem contact met ons op via info@newryde.nl of 06-53882849

ProDonk © 2023 | Algemene Voorwaarden | FAQ